VšĮ SISTEMINIŲ SPRENDIMŲ INSTITUTAS

  • Šeimos konsteliacijos
  • Psichologinis konsultavimas
  • Seminarai, paskaitos, mokymai

Kontaktai:
Tel.: +370 620 91691, +370 637 74700

el.p.: info@konsteliacijos.lt

 


lt ru
 
   
patyriminė MAK grupė Vilniuje

Patyriminė grupė

  MANO AUGIMO KELIAS

mak grupe.jpg
su Metaforinėmis Asociatyvinėmis Kortelėmis
ir Konsteliacijomis

VILNIUJE
antradieniais, 18-20 val.



REGISTRUOTIS arba pasitarti dėl dalyvavimo

Kas nenorėtų atsipalaiduoti po įtemptos darbo dienos, bendraminčių rate, saugioje – palaikančioje aplinkoje? Kaip bonusą, gauti įžvalgų, atsakymų į rūpimus gyvenimo klausimus, atrasti naujų sprendimo būdų... nelaužant galvos, o lengvai ir žaismingai?

Visa tai – naujoje patyriminėje grupėje MANO AUGIMO KELIAS.

 

Tai nedidelė (iki 8 - 10 žmonių) grupė, kurioje galėsite kalbėtis, dalintis ir naujai suvokti ne tik tai, kas ir dėl ko Jūsų gyvenime yra ne taip, kas sunkina, bet ir atrasti giliai pasąmonėje glūdinčius asmeninius resursus – tai, kas stiprina ir gali palaikyti, padėti įvairiose situacijose. Taip pat – ką galite keisti ir kaip keistis neprarandant savęs.


Padedant metaforinėms asociayvinėms kortelėms
– per vaizdus ir kylančias metaforas bei asociacijas, grupės nariai dalinsis viskuo, apie ką tuo metu norėsis kalbėti. Tai gali būti įvykiai gyvenime, su jais susiję jausmai, pojūčiai, elgesio modeliai, konfliktinės situacijos, sunkumai, pasisekimai, net aplankę sapnai, meilė, sveikata ir kt.


Kodėl MAK (metaforinės asociatyvinės kortelės)?

Šios, iš pažiūros  paprastos, kortelės su paveikslėliais ir žodžiais yra ganėtinai stiprus psichologinis pagalbos instrumentas. Kortelės padeda apeiti racionalų mąstymą,  įveikti vidinį pasipriešinimą – tokiu būdu sukurdamos sąlygas dialogui tarp žmogaus vidinio ir išorinio pasaulio. Tai padeda saugiai paliesti net ir sunkias asmenines patirtis, suformuluoti ir išreikšti jas žodžiais – kas jau savaime turi vidinį teigiamą poveikį.

Labai svarbu – kad mūsų viduje glūdi ir daug nepastebėtų stiprybių, gebėjimų, kuriuos, kreipiantis į savo vidinį pasaulį per vaizdus, metaforas, asociacijas, galime netikėtai atrasti, pasikviesti į gyvenimą.

NAUJA. Nuo kovo mėnesio, grupės užsiėmimų metu, taip pat vyksta ir konsteliacijos.

Šeimos konsteliacija (išdėstymas) – vienas iš pačių progresyviausių praktinės psichologijos metodų. Šis metodas leidžia atrasti ryšį tarp to, kas vyksta Jūsų gyvenime ir Jūsų šeimos, giminių, protėvių gyvenimuose; nustatyti tarpusavio ryšius tarp žmonių, įvykių, aplinkos ir jų įtakos Jūsų likimui.

Taikant šeimos konsteliacijų metodą, nereikalingi ilgi išsipasakojimai ar kalbėjimai apie skausmingus praeities įvykius. Į sunkius įvykius žvelgiama per simbolinį paveikslą.

Viena konsteliacija gali pakeisti kelias ar keliolika konsultacijų, dėl to, taikant šį metodą, per trumpą laiką įmanoma atrasti problemų kilmę ir transformuoti savo gyvenimą norima kryptimi. 

Dalyvių atradimai, įžvalgos – po užsiėmimų su MAK:


Metoforines kortelės – tai mano atradimas, kuris dabar tapo mano pagalbinė priemonė dirbant su savimi, savo vidiniu pasauliu. Gavau labai daug atsakymų, kurių anksčiau ilgai ieškojau. Laima

Užsiėmimas su metaforinėmis kortelėmis prasidėjo, kaip žaidimo forma, o baigėsi, kad gavau atsakymą į sau labai rūpimą klausimą. Taip ir norėjosi tas kelias korteles neštis su savimi, kad nepamirščiau, ką atradau sau. Jolanta

Šios kortelės padeda pažvelgti į save iš šono – žiūri į paveiksliuką ir kalbi tarsi apie jį – ateina kažkokios įžvalgos apie tai, ką matai kortelėje, tačiau vėliau supranti, kad kalbėjai apie save. Be didelių pastangų ir galvojimų tarsi ištrauki iš savo pasąmonės tai, ko iki tol niekaip nepavykdavo apčiuopti, suprasti – tai, kas galbūt tau trukdė gyventi, megzti santykius ir kt. Sandra

Metaforinių kortelių vaizdų ir asociacijų bei grupės dalyvių pagalba, tyrinėsime savo reakcijas ir elgesio būdus: kaip jie atsirado ir įsitvirtino mumyse, kokią nesąmoningą naudą iš to gauname, ką prarandame, o svarbiausia – ką atrandame. Ko iš tiesų norime šioje situacijoje ir kaip to prasmingai siekti.

Mokysimės priimti save, būti geranoriškesniais sau ir kitiems, pamatyti  naujus elgesio modelius, bandyti kitaip kurti santykius, atviriau reikšti savo jausmus, išsakyti savo nuomonę, apginti savo ribas, auginti savivertę ir pasitikėjimą savimi. Kartu kursime saugią ir palaikančią grupės atmosferą be vertinimo ir kritikos.

Grupėje galėsite pajausti bendrystę ir solidarumą su panašių sunkumų ar stiprybių turinčiais žmonėmis, keistis patirtimi, išsakyti tai, kas buvo prislopinta, būti išgirstiems, išgirsti save ir kitus. Saugioje bendrystėje turėsite galimybę atpažinti savo problemas - kas jas įtakoja ir palaiko, rasti naujų sprendimo būdų. O taip pat - ieškosite savo stiprybės, vidinių resursų šaltinio, mokysitės, kaip jį savyje auginti.

 

Dalyvavimas grupėje bus naudingas, jei nori:

•  geriau suvokti save, kitus, savo ir kitų elgesį;
•  didinti pasitikėjimą savimi, auginti savivertę;
•  atskleisti savo vertybes, stiprybes, įsiklausyti į savo poreikius ir jais remtis;
•  rasti motyvaciją keistis ir pradėti tai, ko iki šiol nedrįsai;
•  pažinti ir tinkamai išreikšti jausmus, išsakyti grįžtamąjį ryšį ir kt.;
•  mokytis tvarkytis su gyvenimo iššūkiais, sunkiomis emocijomis ar išgyvenimais;
•  spręsti bendravimo ir santykių problemas;
•  būti išgirstam(-ai), suprastam, išgirsti ir suprasti kitus;
•  pajusti bendradarbiavimo, atvirumo, lygiavertiškumo ir palaikymo atmosferą.

 

Kviečiame Jus tyrinėti, atrasti ir auginti save, kartu su MAK r konsteliacijomis!

Grupės susitikimai vyks kartą per savaitę, antradieniais,
18.00 - 20.00 val.

Pirmasis susitikimas – lapkričio 7 d.

Grupės dydis: 8-10 žmonių (nuolatinė sudėtis).

Trukmė: iki 2024 m. birželio 1 d.

Vieno susitikimo kaina - 20 Eur
(Mokėti galima grynais, atvykus į susitikimą arba pavedimu - rekvizitai mokėjimui)

Adresas: Fabijoniškių g. 6-3, Vilnius
Kaip mus rasti, žiūrėkite ČIA    

Jei norėtumėte prisijungti arba pasitarti dėl dalyvavimo,
susisiekite su grupės vedančiąja

 

Grupės vedančiosios kontaktai pasiteiravimui, registracijai:

Tel. 8 680 45272
El.p: lolitajbaz@gmail.com

lolitajb.jpgGRUPĖS VEDANČIOJI:
Lolita J. Bazurinienė,

šeimos konsultantė, asmeninio augimo grupių vedančioji;
tėvų, auginančių Autizmo spektro sutrikimą turinčius vaikus, konsultantė; grupių vedančioji.

Metaforinių asociatyvinių kortelių, sisteminės fenomenologinės psichoterapijos ir sisteminių konsteliacijų konsultantė-praktikė, ThetaHealing praktikė

 

 

 

Mokėsi:

Sisteminių sprendimų institutas, Vilnius
Maskvos konsultavimo ir sisteminių sprendimų institutas
Tarptautinis metasensorinio koučingo centras (Maskva)
Praktinės psichologijos institutas  (Ukraina)
VDU Švietimo akademija Profesinio tobulinimo institutas
ThetaHealing Institute of Knowlendge (JAV) ir kiti įvairių šalių specialistų mokymai.

Kam reikalingas konsultantas, dirbant su metaforinėmis kortelėmis?
Juk aš ir pats galiu pasižiūrėti į paveiksliuką ir pasakyti sau, ką jame matau.
Tam juk nereikia jokių didelių mokslų!

Skaityti straipsnį „Kam reikalingas terapeutas ar konsultantas, dirbant su metaforinėmis kortelėmis?“

 

MAK – metaforinių asociatyvinių kortelių trumpinys. Tai žaidimo kortų ar atvirukų dydžio įvairūs paveikslėlių  rinkiniai, vaizduojantis žmones, jų sąveiką vienas su kitu, gyvenimiškas situacijas, peizažus, gyvūnus, namų apyvokos daiktus, abstrakčius piešinius arba užrašytus žodžius. Žodžių ir paveikslėlių derinys  sukuria reikšmių žaidimą, aktualia žmogui tema.

Šių kortelių naudojimas skiriasi nuo įprasto kortų žaidimo. Čia nėra strategijų, nėra laimėjusių ir pralaimėjusių. Kortelės neturi reikšmių, kaip pvz., Taro kortos. Kiekvienas kortelių naudotojas, praktinio patyrimo eigoje, pats sugalvoja reikšmę. 

 

VšĮ Sisteminių sprendimų institutas, Vilnius
www.konsteliacijos.lt