VšĮ SISTEMINIŲ SPRENDIMŲ INSTITUTAS

  • Šeimos konsteliacijos
  • Psichologinis konsultavimas
  • Seminarai, paskaitos, mokymai

Kontaktai:
Tel.: +370 620 91691, +370 637 74700

el.p.: info@konsteliacijos.lt

 


lt ru
 
   
SK MOKYMAI-Sisteminė terapija. Kuo naudinga įv.krypčių konsultantams?

SISTEMINĖ FENOMENOLOGINĖ PSICHOTERAPIJA,
KONSULTAVIMAS IR ŠEIMOS KONSTELIACIJOS 

Bazinis dviejų metų konsultanto kursas

.


Naujo kurso pradžia – 2024 m. vasario 2 d.

Kuo tai naudinga ĮVAIRIŲ KRYPČIŲ TERAPEUTAMS, KONSULTANTAMS, asmeniniam augimui?

 

-        Sisteminis asmens, šeimos procesų supratimas.

-        Šeimos konsteliacijos metodas.

 

Sisteminis požiūris

Sisteminiai žmonių procesai vyksta nuolat, mes esame jų veikiami. Neretai sisteminės dinamikos ima viršų virš asmeninių tikslų ir poreikių, nors tai asmens patiriama lyg „savo".

Individo ir šeimos sunkumai, sutrikimai, simptomai gali būti įtakoti dabarties įvykių, santykių, išgyvenimų, o dažnai – sisteminės sąveikos ir tvarkos pažeidimų. Neretai nuo pat vaikystės, persipynęs su kitų svarbių žmonių tikslais bei jausmais, asmuo, dėl sisteminio lojalumo, nėra laisvas patirti save ir tvarkytis su savo asmenine patirtimi, bręsti. Tai gali būti ir ankstesnių  kartų patyrimas, kuris yra neišbaigtas ir vėl atsikuriantis dabar, veikiantis tiek vaikų, tiek  ir suaugusių, kurie lyg neturi su tuo nieko bendro, gyvenimus (kolektyvinė pasąmonė).

Dalis šių procesų yra sąmoningai suvokiami, o dalis lieka nesąmoningoje erdvėje ir patiriami tik per pasekmes. Todėl neretai be sisteminio požiūrio būna sunku iš esmės suprasti kai kuriuos žmogiškuosius fenomenus, jausmus, siekius, konfliktus, poelgius, psichinius ir fiziologinius simptomus ir sutrikimus, rasti kelius atsistatymui. Tai savaime apsunkina pagalbą.

 

Kodėl šeimos konsteliacija per trumpą laiką suteikia stiprų poveikį, gilias įžvalgas?

Tai įmanoma, kai vienu metu pasitelkiame vizualinį, audialinį, kinestetinį, erdvinį, intuityvinį ir intelektinį poveikį – tai yra visus kanalus, kuriais mūsų pasąmonė sąveikauja su aplinka.

Čia nereikia daug kalbėti. Per eksternalizuotą kitų žmonių situacijų paveikslą mes atpažįstame ir patiriame savo pasaulį. Ir svarbu – „čia ir dabar" galime pamatyti bei patirti konfliktų, problemų, simptomų kilimo bei sprendimo scenarijus bei naują savęs pojūtį. Todėl tinka nemotyvuotiems klientams.

Konsteliacijoje (tiek grupiniame, tiem individualiame formate) dėka eksternalizacijos ir asociatyvinio darbo smarkiai sumažėja pasipriešinimas, per trumpą laiką galime pažinti, atskleisti ir suprasti vidines disfuncines schemas bei sistemines dinamikas – procesus atvedusius iki konfliktų ir destruktyvių elgesio, emocijų ir t.t., jų šaltinį. Unikalumas ir tame, kad per tėvus galime suprasti ir vaikų vidinį pasaulį.

Konsteliacijoje kliento asmeninis ir šeimos vidinis pasaulis kalba jam pačiam, kur viskas turi savo prasmę ir vertę. Tuomet kiekvienas, vietoj esamo „blogas-geras" vertinimo, gali patirti savo bei kiekvieno žmogiškumą, supratimą ir vertę. Tai svarbu atstatant savivertę ir motyvaciją. O specialistas, palydintis klientą toliau, aiškiau suprasdamas asmens ir šeimos dinamikas, gali efektyviau padėti ir bet kurios kitos specializacijos būdu.

 

Konsteliacija – juridinėse konsultacijose ir teismuose.

Šis pagalbos metodas, psichologų, psichoterapeutų, soc. darbuotojų įprastai yra naudojams  ligoninėse, reabilitacijos centruose, tačiau Brazilijoje jis jau taikomas net kalėjimuose ir teismų rūmuose.

  ŽIŪRĖTI VAIZDO ĮRAŠĄ

 

Tai, kas atrodo labai paprasta, savyje talpina daug sudedamųjų.

Ši terapijos sritis apjungia Jungo psichoanalitinę, lauko, šeimos sistemų teorijas, schemų bei konceptinę terapijas, transakcinės analizės, Eriksono hipnozės, psichodramos ir šeimos rekonstrukcijos elementus ir kt. Kaip fenomenologinio patyrimo procesas – tiria kaip čia ir dabar atsiskleidžia vidinis asmens, šeimos pasaulis, transgeneraciniai ryšiai, ir kaip visa tai veikia ir įtakoja asmens ir šeimos dabartį. Tai į sprendimą orientuota trumpalaikė terapija su ilgalaikiu terapiniu poveikiu.

 

Todėl įvairių krypčių specialistus ir studentus kviečiame
susipažinti su sistemine fenomenologine psichoterapija ir konsteliacijų metodu
gautu supratimu apie žmogaus ir šeimos procesus.

Galima dalyvauti dalyje mokymų.

Tai suteiks galimybę šios srities darbo instrumentais, kurių mokysimės, kelti ir tikrinti naujas hipotezes, gauti įžvalgas.

Turėdamas aiškesnį ir gilesnį kliento vidinio pasaulio ir jame veikiančių procesų, jų kilmės ir galimų sprendimų supratimą, kiekvienas specialistas galės integruoti ir jau savo turimą patirtį bei metodus tolimesnei terapinei kelionei.

Tikimės, kad tai suteiks jums ir klientams didesnį pasitenkinimą savo darbu ir rezultatais.


 

Mokymosi procese daug dirbame su savo asmeniniais klausimais, temomis.

Daugiau informacijos apie Sisteminės fenomenologinės psichoterapijos, konsultavimo ir šeimos konsteliacijų mokymus

 

Naujo kurso pradžia – 2024 m. vasario 2 d. Vilniuje.

AKCIJA

Švietimo ir socialinės pagalbos srityje dirbantiems specialistams
suteikiame lengvatinę galimybę mokytis

Plačiau apie lengvatines mokymosi galimybes skaitykite ČIA

 

Jums gali atsipirkti mokestis už mokslą. 

Dar besimokant, kai kurie gali pradėti vesti savo paskaitas, grupeles. Sisteminės žinios – svarbi, naudinga informacija, kurią praturtinsite ir konsteliaciniais pratimais. Taip jūsų dalyviai patiria, kad jų klausimai, problemos gali būti suprasti bei keistis. Jie tampa jūsų motyvuotais klientais.

 

Teiraukitės, klauskite.

Kazimieras D. Daugėla, tel. 8 637 74700

Sisteminių sprendimų institutas, Vilnius

 

Grįžti į pagrindinį mokymų aprašymą