VšĮ SISTEMINIŲ SPRENDIMŲ INSTITUTAS

  • Šeimos konsteliacijos
  • Psichologinis konsultavimas
  • Seminarai, paskaitos, mokymai

Kontaktai:
Tel.: +370 620 91691, +370 637 74700

el.p.: info@konsteliacijos.lt

 


lt ru
 
   
KONSTELIACIJŲ DIENA
.
Atviros terapinės sesijos grupėje
su asmeninėmis konsteliacijomis


KONSTELIACIJŲ DIENA
Netikėti atradimai ir nauji jūsų klausimų sprendimai.

sk vakaras_b.jpg

VILNIUJE
Gegužės 3 d. (penktad.), 12-21 val.
Fabijoniškių g. 6-3


Ar žinojote, kad daug ką į gyvenimą nešamės iš vaikystės – iš savo kilmės šeimos, giminės?
Gimdami gauname ne tik savo tėvų genus, bet ir visos mūsų šeimos, iš kurios kilome, psichoemocinį bagažą. Šis bagažas įtakoja mūsų šiandieninį  gyvenimą.
Mūsų pačių kartais nesuprasti, neįsisąmoninti darbai, patyrimai, sprendimai gali net po daugelio metų reikšmingai įtakoti mūsų galimybes dabarčiai ir ateičiai: mus auginti ir stiprinti  arba apriboti, sunkinti.
Mūsų vaikai dažnai būna persipynę su šeimos paslėptais jausmais ir todėl patiria sunkumus moksle, santykiuose, sveikatoje.

Ar įmanoma suprasti, kas būtent įtakoja dabarties sunkumus ar apribojimus ir atrasti vidinius resursus, kurie padėtų mums patiems, mūsų vaikams, tėvams, kitiems artimiesiems?
 
Taip, tai įmanoma. Sisteminė šeimos konsteliacija – trumpalaikė, tačiau labai efektyvi psichologinė terapija, leidžianti nustatyti šeimos, organizacijos, grupės ar pavienių asmenų problemines sritis. Šis metodas suteikia galimybę atskleisti konfliktus, kartais apimančius net kelias kartas. Šeimos konsteliacijos dėka, per gana trumpą laiką, pavyksta atrasti problemos sprendimo kelius ir padėti tvirtus pagrindus tam, kad ateityje būtų išvengta užprogramuotų problemų pasikartojimo. Šis metodas „gydo" ne simptomus, o randa pirminę problemos priežastį. Ypač efektyviai išsprendžiami šeimos, meilės sunkumai, praeina depresija, agresyvumas, nepasitikėjimas.

Šią dieną, šeimos konsteliacijos pagalba, ištirsime kelių dalyvių, tapsiančių klientais, situacijas,  kad atrastume dabartinių sunkumų priežastis. Rasime, kaip išsilaisvinti iš nemalonių ar varginančių gyvenimo situacijų, kad atvira širdimi galėtume eiti į gyvenimą, priimdami sėkmę, meilę ir laimę.
Visi kiti bus dalyviais-stebėtojais, dalyvausiančiais klientų konsteliacijose, kaip pagalbininkai.

 

Naudingos patirties gaus visi - tiek klientai, tiek dalyviai-stebėtojai.

Po kiekvienos konsteliacijos-klausimo sprendimo bus dalinamasi žiniomis, atsakoma į klausimus.

Jeigu Jūsų artimieji patiria sunkumus – Jūs galite jiems padėti net ir tuomet, kai jie nesikreipia pagalbos – juk esate vienos sistemos dalis, todėl per vieną šeimos narį įmanoma padėti ir kitam, jį suprasti.

Konsteliacijų dienoje:

- Įvairiausi šeimos, sveikatos, gyvenimo klausimai.

- Netikėtos situacijos.

- Nauji atradimai.

- Unikalūs sprendimai.

- Ir visa tai, ką mums gali duoti konsteliacijos - kaskart vis naujas ir neišsenkantis sąlytis su gyvenimu.

 ŠEIMOS KONSTELIACIJA. KAS TAI?


Šeimos konsteliacija (išdėstymas) - vienas iš pačių progresyviausių praktinės psichologijos metodų. Šis metodas leidžia atrasti ryšį tarp to, kas vyksta Jūsų gyvenime ir Jūsų šeimos, giminių, protėvių gyvenimuose; nustatyti tarpusavio ryšius tarp žmonių, įvykių, aplinkos ir jų įtakos Jūsų likimui. Taikant šį  metodą, per trumpą laiką įmanoma atrasti problemų kilmę ir transformuoti savo gyvenimą norima kryptimi... Skaityti plačiau apie konsteliacijų metodą

 

KAIP VYKSTA ŠEIMOS KONSTELIACIJŲ SESIJA?

Klientas, norintis jo klausimo išdėstymo, išrenka iš grupės kelis dalyvius-pagalbininkus, kurių paprašo laikinai būti jo šeimos narių atstovais.Tuomet, vadovaudamasis savo pojūčiais,  pastato juos rato viduryje  - kartu ar atskirai, toliau ar arčiau vienus nuo kitų.

Čia niekas nieko nevaidina, bet per dalyvių pojūčius, išdėstytą paveikslą bei pasakytas frazes atsiskleidžia naujas supratimas apie tai,  kaip jaučiasi šeimos nariai ir kas vyksta jų gyvenime.

Beveik visuomet pats klientas pastebi, kad tai išties jo gyvenimo, šeimos paveikslas, kuris iš tiesų parodo, kas yra reikšminga ir kas yra ar buvo paslėpta, pamiršta.

Šeimos konsteliacijos metodo unikalumas tas, kad įmanoma padėti visiems šeimos nariams,
net jei konsteliacijoje dalyvauja tik vienas.
Pirminis paprastumas slepia profesionalumą, netikėtus svarbius atradimus ir galimybes.

Tokiu būdu įmanoma ne tik giliau pažinti save ir aplinkinius, bet ir pagilinti ryšius su artimaisiais, sustiprinti santykius ir meilę, atrandant savyje dar nepanaudotus resursus, galimybes.

Konsteliacija gali būti ir kaip savarankiškas, ir kaip pagalbinis metodas, "įrankis" žmonėms, einantiems savęs pažinimo, tobulėjimo keliais.

 

Šeimos konsteliacijų sesijoje galima dalyvauti dviem būdais:


- Kaip klientui – asmeninio klausimo išdėstymui konsteliacijoje.

- Kaip dalyviui-stebėtojui, kuris stebi bei taip pat dalyvauja konsteliacijoje,
kaip pagalbininkas, taip gaudamas reikšmingos patirties sau.


 

kazimieras d. daugela.jpgVedantysis:
Kazimieras D. Daugėla,

Sisteminės-fenomenologinės psichoterapijos ir konsteliacijų terapeutas, mokymų vedantysis, jau ne vienus metus skaitantis paskaitas ir vedantis praktinius seminarus visuomenei bei specialistams. Plačiau apie specialistą

 

 

* Jeigu Jums bus reikalinga sąskaita-faktūra, maloniai prašome apmokėti pavedimu (tokiu atveju, atvykus turėti pavedimo patvirtinimo kopiją)

Rekvizitai mokėjimui

VšĮ Sisteminių sprendimų institutas
įm. k. 302940031
AB Swedbank
LT417300010134023248