VšĮ SISTEMINIŲ SPRENDIMŲ INSTITUTAS

  • Šeimos konsteliacijos
  • Psichologinis konsultavimas
  • Seminarai, paskaitos, mokymai

Kontaktai:
Tel.: +370 620 91691, +370 637 74700

el.p.: info@konsteliacijos.lt

 


lt ru
 
   
Klientas-dalyvis-stebėtojas

STEBĖTOJAI, PAGALBININKAI, KLIENTAI konsteliacijoje.
Kas jie ir kuo skiriasi?

 

 

KLIENTAS – asmuo, kurio klausimas/situacija/problema yra išdėstoma ir sprendžiama psichologinio metodo sisteminės šeimos konsteliacijos būdu (atliekama jo asmeninė konsteliacija).  

Norėdami užsiregistruoti asmeninei konsteliacijai, pasirinkite norimą specialistą ir užpildykite registracijos formą.

Po registracijos, specialistas su Jumis susisieks Jūsų nurodytu telefonuir užregistruos konkrečiai dienai ir laikui.

Norėdami užsiregistruoti pas Kazimierą Daugėlą,
galite kreiptis
ir telefonu  8 620 91691 arba el. paštu: sisteminiaizingsniai@gmail.com

Rekomendacijos klientams. Norint asmeninės konsteliacijos grupėje, prieš tai prašome sudalyvauti bent viename užsiėmime su konsteliacijomis, kad susipažintumėte su metodu.

Tai reikalinga ne tik tam, kad pamatytumėte ir suprastumėte, kaip vyksta pats konsteliacijos procesas (tą galima ir perskaityti ar išgirsti iš pažįstamų, apsilankiusių užsiėmimuose su konsteliacijomis, pasakojimų), bet ir tam, kad pajustumėte, kas vyksta su Jumis stebint kito asmens konsteliaciją ar dalyvaujant joje: ar tai Jums priimtina, ar atsiliepia viduje (kyla pojūčiai, jausmai, emocijos) ir t.t.

Taip, kaip nėra vieno vaisto nuo visų ligų, taip nėra ir vieno universalaus metodo, tinkančio visiems, todėl net jei konsteliacija labai padėjo Jūsų draugei, mamai ar bendradarbiui, labai svarbu Jums pačiam/pačiai susipažinti su konsteliacijos metodu, kad būtų aiškiau, ar jis tiks būtent Jums, nes mūsų tikslas – ne šiaip atlikti Jums konsteliaciją, o kad ji išties būtų efektyvi ir padėtų išspręsti problemas, judėti į priekį.

 

Visi kiti žmonės, dalyvaujantys konsteliacijų vakare yra STEBĖTOJAI – jie stebi konsteliacijos procesą iš šono, taip gaudami naudingos patirties ir sau. Neretai tai, kas vyksta konsteliacijoje, rezonuoja su stebėtojo asmeniniais klausimai; ateina įžvalgos, atsakymai apie savo situacijas.

Kai kuriuos iš stebėtojų klientas (arba konsteliacijos vedantysis – terapeutas)  pakviečia pabūti pagalbininkais kliento konsteliacijoje, taip jie iš stebėtojų tampa PAGALBININKAIS (atstovais).

Iš anksto nėra numatyta, kurių strebėtojų bus paprašyta tapti pagalbininkais. Klientas vadovaujasi savo vidiniais pojūčiais, kurie jam kyla tuo metu.

Dalyvauti konsteliacijoje, kaip pagalbininkui yra naudinga patirtis, nes tokiu būdu galima geriau pajusti, kaip vyksta konsteliacija. Tačiau jei Jus pakvies būti pagalbininku kito žmogaus konsteliacijoje, o Jūs jausite, kad nenorite, galite atsisakyti ir stebėti konsteliaciją iš šono.

 

Informaciją apie renginius su konsteliacijomis rasite ČIA 

SVARBU. Kartais tenka girdėti neigiamų atsiliepimų apie konsteliacijų metodą. Dažniausiai taip nutinka tuomet, kai konsteliacijas atlieka nekvalifikuoti specialistai, kurie pasivadinę psichologais ar konsteliatoriais veda konsteliacijas, konsultuoja.

Todėl prieš užsirašant konsteliacijai, rekomenduojame pasidomėti:

- ar specialistas yra kvalifikuotas psichologas/psichoterapeutas, ar tiesiog laiko save dvasiniu guru? (neturime nieko prieš dvasingumą, kam ko reikia).

- kur jis mokėsi konsteliacijų? Ar turi baigimo sertifikatą?

- kokia buvo mokymų trukmė (mokėsi kelis metus ar tik sudalyvavo keliuose seminaruose)?


Mūsų instituto specialistai – kvalifikuoti psichologai arba konsultantai, savo darbe naudojantys sistemines šeimos konsteliacijas, kaip sisteminės-fenomenologinės psichoterapijos (konsultavimo) metodą (o ne dvasinę-ezoterinę praktiką).

 

 

Jei turite papildomų klausimų, kreipkitės:

Tel.: 8 620 91691

El.p.: info@konsteliacijos.lt