VšĮ SISTEMINIŲ SPRENDIMŲ INSTITUTAS

  • Šeimos konsteliacijos
  • Psichologinis konsultavimas
  • Seminarai, paskaitos, mokymai

Kontaktai:
Tel.: +370 620 91691, +370 637 74700

el.p.: info@konsteliacijos.lt

 


lt ru
 
   
Kaip suvaldyti neigiamas emocijas ir mėgautis gyvenimu

KAIP SUVALDYTI NEIGIAMAS EMOCIJAS IR MĖGAUTIS GYVENIMU?

neig-teig emocijos.jpg

Sveikatą pirmiausia užtikrina ne fizinis aktyvumas, "teisinga" mityba, bet emocinė būklė, - sako klinikinis psichologas, Mindfulness metodikos treneris, sertifikuotas kompiuterinio biologinio grįžtamojo ryšio metodikos specialistas, MARIUS ŠULČYS.

Kai labai sudirgstame, ir sau, ir kitiems neretai patariame: "Nusiramink". Patarimas tarsi geras, tačiau dažniausiai jis nepadeda. Kodėl?  Žmogus gali nusiraminti tik tada, kai įsisąmonina, kas su juo vyksta. Vis dėlto daugelis nesugeba sau atsakyti į tokį klausimą. Čia gali padėti MINDFULNESS - dėmesingo įsisąmoninimo technika, mokanti būti "čia ir dabar".

Rytiečiai nuo mažų dienų mokosi, kaip įsisąmoninti ir valdyti savo emocines būsenas. Ir jie žino, kad tai - kantrybės reikalaujantis darbas. O ką daro vakariečiai, kad susitvarkytų su nerimu, įtampa, liūdesiu? Griebiasi piliulių, slegiančias emocijas malšina alkoholiu, maistu...

MINDFULNESS metodika buvo sukurta remiantis rytietiškomis praktikomis, siekiant minėtas praktikas padaryti suprantamesnes vakariečiams, atribojant jas nuo religijos ir ezoterikos.


Pilną straipsnį skaitykite čia:

Skaityti 1 straipsnio  dalį

Skaityti 2 straipsnio dalį

Grįžti į visus straipsnius 

Susidomėjote MINDFULNESS praktika?
Plačiau apie šiuos užsiėmimus skaitykite ČIA